Veelgestelde vragen Sinclair airconditioning

Hieronder zie je de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen of heb jij liever persoonlijk contact? Natuurlijk staat ons team altijd voor je klaar. 

Een airconditioner bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitenunit, ook wel een splitsysteem genoemd. Beide delen zijn met elkaar verbonden door middel van leidingen. Een binnenunit zorgt voor circulatie van de lucht in de ruimte. Deze neemt warmte op. Een buitenunit geeft deze warmte af aan de buitenlucht. Gedurende dit proces wordt vocht aan de ruimte onttrokken. Dit zorgt tevens voor een verkoelend effect. 

Ѵ Je regelt heel eenvoudig de door jou gewenste temperatuur 
Ѵ Je voelt je prettiger in een ruimte met een bepaalde temperatuur. Ook presteer je beter.  
Ѵ Een airco zorgt voor verwarming in de winter en verkoeling in de zomer
Ѵ De ruimte wordt tevens ontvochtigd  
Ѵ De lucht wordt gereinigd, ververst en schadelijke bacteriën worden verwijderd
Ѵ De ruimte is veel sneller op temperatuur dan met een traditionele CV 

Dit is afhankelijk van de afmetingen in de ruimte en het benodigde koelvermogen. Maar ook de mate van isolatie van de ruimte is van invloed. Onze handige Sinclair calculator geeft jou een indicatie. Een Sinclair installateur kan jou adviseren welke Sinclair airco geschikt is voor jouw ruimte

Een airco installatie bevat een koudemiddel (gefluoreerde broeikasgassen). In de Europese wetgeving is vastgelegd hoe om te gaan met deze koudemiddelen. Voor het aansluiten en in bedrijf stellen dien je in het bezit te zijn van een F-gassen certificaat. Dit laat je dus over aan een erkend bedrijf. Onze Sinclair installateurs zijn hiervoor gecertificeerd, installeren en stellen Sinclair airco’s in bedrijf.  

Laat minimaal 1 x per jaar jouw airconditioner onderhouden door een installateur. Tijdens het jaarlijks onderhoud wordt jouw airconditioner gecontroleerd, gereinigd en wordt het filter vervangen. Daarbij is ons advies de filters minimaal 4 x per jaar te reinigen. Staat jouw airco in een vervuilde omgeving? Laat dan vaker dan 1 x per jaar onderhoud plegen.  

Sinclair airconditioners kunnen zowel koelen als verwarmen. Om te verwarmen trekt de buitenunit warmte van de buitenlucht aan en vervoert deze naar de binnenunit die de warmte verspreid in de ruimte. 

Een single-split is een airco met 1 binnenunit en 1 buitenunit en is geschikt voor 1 ruimte die je wil koelen of verwarmen.  

Dit systeem bestaat uit 2 tot 5 binnenunits en 1 buitenunit. Een multi-split systeem kan meerdere ruimtes koelen of verwarmen.