airconditioning

Gezondheidsfilters
Download catalogus
Gezondheidsfilters,luchtkwaliteit

Sinclair

Gezondheidsfilters

Een comfortabel binnenklimaat betekent ook een goede luchtkwaliteit. Sinclair airconditioners zijn uitgerust met Plasma-technologie. Hierdoor wordt de lucht gezuiverd, verfrist en schadelijke bacteriën verwijderd. Onze gezondheidsfilters verwijderen tot wel 99% van de stofdeeltjes en allergenen uit de lucht, waardoor jouw huis of kantoor een veilige en gezonde omgeving wordt. Sinclair gezondheidsfilters maken een wereld van verschil!

Lees snel verder wat de verschillende type gezondheidsfilters voor jou kunnen betekenen.

LTC Katalytisch filter

Een mechanisch filter die aerosolen en deeltjes tegenhoudt. Het zuivert de binnenlucht op kamertemperatuur en conditioneert, katalyseert en ontbindt tot 80% van de ammoniak, het aterstofsulfide en het aldehyde.
Dit filter werkt constant en kan langdurig zonder regeneratie worden gebruikt en kan eenvoudig worden gereinigd met water. Geschikt voor al onze Sinclair wandmodellen.

Catechine filter

Catechine, een extract uit groene thee, wordt om zijn oxiderende en steriliserende werking aan de filters toegevoegd. Actieve enzymen vormen een benzeenkern die geurtjes en schadelijke substanties in de lucht absorberen. Catechinefilters vangen stofdeeltjes efficiënt op en steriliseren ze. Ze zijn antibacterieel en neutraliseren meer dan 95% van de bacteriën (bv. Staphylococcus aureus).

Anti-mijtfilter

Dit type filter verwijdert snel meer dan 90% van de mijten. Een anti-mijtfilter is bijzonder aangewezen voor mensen met allergieën en astma.

Fotokatalytisch filter

Een fotokatalytisch filter bestrijdt geurtjes en ziektekiemen met ultraviolet licht, zuivert de lucht efficiënt en houdt ze fris. Het TiO2 (titaandioxide) in het filter heeft een krachtige fotokatalytische werking en is bovendien milieuvriendelijk. Het filter verwijdert meer dan 90% azijnzuur, formaldehyde en ammoniak en meer dan 70% van de hernieuwbare vervuilende stoffen uit de lucht.

Zilverionenfilter

Het zilverionenfilter is een gloednieuw, krachtig sterilisatieproduct. Zilverionen zijn geur- en kleurloos en veroorzaken geen nevenwerkingen zoals irritatie, vervuiling of vluchtigheid. Na de sterilisatie recycleren de ionen zichzelf, zodat ze een lange levensduur hebben en de groei van bacteriën efficiënt blijven tegengaan. Het filter is milieuvriendelijk en veilig, is uiterst efficiënt en neutraliseert meer dan 99% van de bacteriën. Zilverionen trekken bacteriën en micro-organismen aan, dringen door hun celmembraan en voorkomen de splitsing van de bacteriën. Ze verstoren de DNA-structuur van bacteriën en micro-organismen, zodat deze zich niet kunnen reproduceren.

Biologische anti-bacterie filter

Dit filter is gemaakt van een materiaal met uitstekende steriliserende en stof vangende eigenschappen. Wanneer lucht door het filter stroomt, houdt het biologische, bacteriedodende filteroppervlak stof en bacteriën vast.
Het bio-bactericide oppervlak verstoort het metabolisme van de microben en beperkt hun groei. Meer dan 95% Escherichia coli en Staphylococcus aureus wordt hierdoor tegengehouden.

Koude katalysatorfilter

Dit filter is gemaakt van polyurethaan (PU): een vezel met meervoudige katalyse. Het filter vangt formaldehyde, andere vluchtige organische stoffen (VOS) en schadelijke gassen en geurtjes op en verwijdert ze uit de lucht. Het filter met koude katalysator kan in 2,5 uur tot 92,9% formaldehyde elimineren.